Select language

onsdag den 8. februar 2012

Jordbærmousse

Denne mousse smager himmelsk og egner sig fint som fyld i en kage.

Du skal bruge:
  • 400 g. jordbær (frosne eller friske)
  • 5 blade husblas
  • 100-150 g. flormelis efter smag
  • 5 dl. piskefløde
  • 1 bæger (250 g) cremefraiche 18%
  • ½-1 vaniljestang
Fremgangsmåde:
Husblassen lægges i blød i koldt vand i 15-20 minutter. Vaniljestangen flækkes på den lange led og kornene skrabes ud med en lille kniv. Lidt af sukkeret og kornene mases med en paletkniv på bordet, sådan at kornene skilles ad.

Jordbær, flormelis og vanilje puttes i en gryde, som derefter gives et opkog og dernæst skal simre i mindst 10 minutter. Tag gryden af varmen og blend jordbær med en stavblender. Husblassen vrides for vand og kommes direkte op i den varme masse. Rør indtil husblassen er smeltet. Kom den varme blanding op i en ren skål og afkøl til lillefingervarm (næsten kold). Pas på den ikke er for varm, da moussen ellers vil skille i det øjeblik du tilføjer flødeskummet. 

Piskefløden piskes til let skum og cremefraichen tilsættes forsigtig. En 1/3 del af det let piskede flødeskum/cremefraiche kommes nu op i jordbærblandingen. Pisk hurtigt og hæld dernæst blandingen forsigtig over i skålen med den resterende let piskede flødeskum. Det hele vendes nu forsigtigt sammen til en ensartet mousse. Hvis du bruger denne fremgangsmåde, undgår du at husblassen trevler.

Hvis jeg skal bruge moussen som fyld i en kage hælder jeg den op i en stor frysepost og lægger den lidt i køleskab, før jeg hælder den over en kagebund. Jeg samler altid gerne en kage med fyld, sådan den kan stå natten over, så moussen når at stivne i kagen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar